Gratis nieuwsbrief

Trade Update: In de Spotlight!

08-11-2017 | Selwyn Duijvestijn

Contrair

Trade Update: In de Spotlight!

Trade Update: In de Spotlight!

In ons Contrair Beleggen rapport stipten wij het aandeel Snapchat aan. Deze koers kende een roerige tijd, maar wij hebben vertrouwen in de toekomst! Hieronder een korte update.

8334051647_0a553858b2_z[1].jpg

Aandelen van Snap Inc. (NYSE:SNAP) stuiterden voorbeurs terug na hun low van $14,16. Het bedrijf kon de verwachtingen niet waarmaken op een aantal belangrijke punten. Wall Street was voornamelijk bezorgd over de vertraging in de groei van dagelijkse en actieve gebruikers. 

In het tweede kwartaal groeide het bedrijf met 4,5 miljoen nieuwe dagelijkse gebruikers, maar analisten hadden verwacht de groei van 8 miljoen nieuwe Snappers vast te kunnen houden. Dit gebeurde in de twee voorgaande kwartalen immers ook. We zien echter nog steeds groei en dat is wat ons betreft een goed signaal. Net als we eerder bij Twitter hebben gezien, kunnen analisten nog wel eens overenthousiast zijn. Wij bekijken Snapchat graag voor de lange termijn. De terugkrabbel van de lows kwam door de onthulling dat Tencent Holdings Ltd (TCEHY) een grote positie ingenomen had en daarmee de teleurstellende kwartaalcijfers enigszins kon drukken. Tencent is een Chinees technologiebedrijf. Het is het op vier na grootste internetbedrijf ter wereld, na Google, Amazon.com, eBay en Facebook.

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Vertrouwen van deze techgigant is natuurlijk een goed signaal.

Het aandeel was een van de meest verhandelde aandelen voorbeurs, met 7,8 miljoen verhandelde aandelen. De koers nam een verlies van 9,1%, waar eerder nog -21,4% genoteerd stond. Het Snapchat moederbedrijf stelde in haar driemaandelijkse rapportage aan de SEC dat de Chinese technologiegigant Tencent in november 145,8 miljoen aandelen A heeft verworven, wat neerkomt op 17% van de uitstaande Aandelen A (of 12% van de totale aandelen).

Hiermee blijven wij bij ons standpunt dat Snapchat een aantrekkelijk aandeel is en een overnamekandidaat blijft. De postiie van Tencent toont dit meer dan ooit aan. Wij kijken graag door de storm heen en zien de huidige dip als een tijdelijke koersval. Bij nieuwe ontwikkelingen krijgt u uiteraard weer een Trade Update.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!