Gratis nieuwsbrief

Trade Alert: Koersdoel Mazor Robotics bereikt

01-09-2017 | Selwyn Duijvestijn

Groeibriljant

Trade Alert: Koersdoel Mazor Robotics bereikt

Trade Alert: Koersdoel Mazor Robotics bereikt

Wij tipte het aandeel Mazor Robotics op een koers van 37,69 dollar met een koersdoel van 50 dollar. Met de snelle stijging van de afgelopen dagen en geen verdere stijging in het verschiet verkopen wij het aandeel voor de huidige koers van rond de 47 dollar. Hieronder leest u waarom.

De sterke opmars van de robotica sector is inmiddels geen geheim meer. De juiste aandelen selecteren in deze sector is echter geen gemakkelijke opgave. Er zijn veel bedrijven die zich hier mee bezig houden op veel verschillende niveaus van de robotica. Na de recente stijging van Mazor Robotics sluiten wij onze positie met een rendement van 25%.

surgury.jpg

Er zijn vele manieren om te investeren in de roboticasector. Robotica beslaat namelijk een enorm spectrum van aandelen, wanneer men goed gaat kijken. Sommige aandelen zijn puur robotica gerelateerd, maar vaak kunnen aandelen die cruciale componenten produceren ook mooie beleggingen zijn. Dit maakt het juiste aandeel vinden niet gemakkelijker.

De robotica sector is namelijk al flink onder de aandacht geweest de laatste jaren. Dit brengt vaak ook erg hoge waarderingen met zich mee. Hoeveel er dan nog te profiteren valt, is vaak giswerk. Wij gaan dan ook liever op zoek naar de kleinere aandelen. Onbekend maakt onbemind. Dit hoort u ons vaker zeggen, maar dat is met een goede reden.

Begin deze maand kwamen wij met het aandeel Mazor Robotics in ons groeibriljanten rapport. 

Robotica is voornamelijk bekend van de humanoïde robots, ofwel robots die op mensen lijken. Robotica strijkt echter veel verder dan dat. Zover zelfs dat een echte definitie nog niet gevonden is. Kunstmatige intelligentie, zelfrijdende auto's, drones; maar ook The Internet of Things zoals de smartphone en de slimme thermostaat kunnen hieronder geschaard worden. Reden genoeg voor ons om het in een andere hoek te zoeken.

Een gebied waar robotica al langere tijd wordt gebruikt, maar waar er nog veel ruimte is voor verbetering, is de medische robotica. Er zijn genoeg manieren te bedenken hoe robotica hier een rol kan spelen. IBM's Watson is een voorbeeld hoe Kunstmatige Intelligentie kan helpen in het stellen van een diagnose, maar ook in de uitvoering kan robot een helpende (robot)hand bieden.

De taken van een chirurg vergen vaak een enorme precisie. Daar komt nog bij dat de foutmarges heel erg klein zijn voor ene chirurg, het gaat immers om mensenlevens. Juist hier spelen de producten van Mazor Robotics een grote rol.

Deze week werd er bekend gemaakt dat een groot partnerschap eerder dan gepland werd doorgezet. Wij zijn niet de enige die het potentieel zagen. Er kwam een investering van tientallen miljoen binnen en het aandeel reageerde daar vanzelfsprekend op. Omdat een verdere reactie uitblijft verkopen wij het aandeel.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!