Gratis nieuwsbrief

Trade Alert: Koersdoel Aerovironment bereikt

01-09-2017 | Selwyn Duijvestijn

AeroVironment

Trade Alert: Koersdoel Aerovironment bereikt

Trade Alert: Koersdoel Aerovironment bereikt

Nog geen twee maanden geleden tipten we het aandeel Aerovironment aan u in het groeibriljanten rapport van juli. Het aandeel werd toen verhandeld aan een koers van $39. Inmiddels is ons koersdoel bereikt en verkopen wij het aandeel.

Het bedrijf kwam gisteren met goede kwartaalcijfers naar buiten en tikte vandaag bijna de $50 aan!

We schreven op dinsdag 11 juli 2017 om 12:00 het volgende:

"Op het moment van uitkomen van dit rapport – dinsdag 11 juli 2017 om 12:00 uur – is de koers van Aerovironment gelijk aan $39,42. Wij hanteren een koersdoel van $50 voor de komende maanden. Tenzij er nieuwe ontwikkelingen zijn, durven wij bij een terugval tot $30 prima bij te kopen indien nodig."

Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers schoot het aandeel omhoog. Van een terugval is nooit meer sprake geweest.

We hebben in minder dan twee maanden een prachtige 20% kunnen realiseren op de aankoop. Vandaag is ons koersdoel bereikt en stellen we de winst veilig.

Aerovironment.jpg

Dat drones een steeds groter deel uit gaan maken van het dagelijks leven roepen wij al tijden. Voorlopig komen echt grote inkomsten voor de drone ontwikkelaars vanuit de militaire sector.

Wij gingen op zoek naar een aandeel dat in beide takken van sport -commercieel en militair- voet aan de grond heeft. Het aandeel Aerovironment stond al langer op onze rader, maar vorig maand was het tijd om in te stappen. 

aerovironment-1.jpg

Het beste van twee werelden met AeroVironment 

AeroVironment opereert in twee takken van sport: drones en elektronische heroplaadsystemen. Wij legden de focus voornamelijk op het eerste segment, de drones. Ook de elektrische heroplaadsystemen laten groei zien en een stijging in omzet, maar naar onze mening zit de meeste potentie in de drones.

De Amerikaanse overheid is de grootste afnemer van drones ter wereld. Dat zal ongetwijfeld niet als een verassing komen. Het is tenslotte redelijk bekend dat Amerika het grootste defensiebudget ter wereld heeft. 

Aerovironment profiteert hier flink van. Een groot deel van alle orders komen vanuit de Amerikaanse overheid. Een groot voordeel voor een aandeel als Aerovironment is dat Amerika een steeds groter stuk van het defensiebudget spendeert aan drones. Dat resulteert in meer omzet voor Aerovironment en rendement voor abonnees van Marktgevoel. Afgelopen kwartaalcijfers steeg de omzet in het dronesegment en het aandeel steeg die dag nog met een ruime 18 procent. 

Prachtige kwartaalcijfers AeroVironment 

Zoals in de grafiek hierboven goed te zien is werden de kwartaalcijfers prachtig ontvangen door beleggers. Dit was te verwachten na een omzet stijging van ruim 20% in vergelijking met het vorige jaar. 

Een groot gedeelte van deze stijging is te danken aan aan de groei in het dronesegment, waarvan veel uit de militaire sector. Aerovironment houdt zich ook echter bezig met commerciële drones. Een gedeelte van de markt waar nog veel te halen valt.

Volgens Amazon zijn drones bijvoorbeeld de toekomst van commerciële bezorgdiensten. Wij twijfelen hier niet aan. De afzetmarkt staat nog in de kinderschoenen. Hier wordt nog geen materiële omzet uit behaald, maar een explosieve groei kan hier zomaar verandering in brengen. Wanneer dit zal zijn is niet meteen evident.

Commerciële drones

Aerovironment heeft nu echter al commerciële drones op de markt. deze drones zijn voornamelijk gericht op het analyseren van de beelden die drones maken. Zo levert Aerovironment bijvoorbeeld drones die over landbouwgrond vliegen en deze direct opslaan en verwerken -via software van Aerovironment. Steeds meer mensen op de wereld vraagt dan ook om een efficiëntere aanpak van de landbouw. 

Het grote voordeel van Aerovironment is dat zij ook zelf de software maken die de data analyseert. Dit wordt in een makkelijk te gebruiken jasje gegoten zodat iedereen de data gemakkelijk kan analyseren. Dit scheelt heel veel tijd en moeite wanneer hier een externe partij voor moet worden ingehuurd.

Dit voordeel beperkt zich niet tot de landbouw. Zo kunnen spoorwegen, elektriciteitskabels en pijplijnen ook op deze manier gemakkelijk geanalyseerd worden. 

Koersdoel bereikt

Wij zagen deze potentie al een lange tijd bij Aerovironment. Het bedrijf heeft ook voornamelijk langlopende projecten. Wij zagen er de afgelopen periode veel orders bijkomen, wat betekende dat een omzetstijging bijna niet uit kon blijven. Abonnees profiteerden in een maand met een stijging van ruim 20%. 

De potentie is nog meer dan alleen aanwezig in Aerovironment. Maar de stijging van de afgelopen dagen ging erg hard. Een correctie is dus niet onwerkelijk. Wij volgen het aandeel al jaren en kennen het aandeel inmiddels door en door. Dit is ook waarmee wij onze klanten blij maken. 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!