Gratis nieuwsbrief

TRADE ALERT - Turbo Short Galapagos

19-07-2017 | Selwyn Duijvestijn

Turbo, Galapagos

TRADE ALERT - Turbo Short Galapagos

TRADE ALERT - Turbo Short Galapagos

Nabeurs steeg het aandeel Vertex met maar liefst +25%. Het aandeel Galapagos moest juist 3% inleveren. Wij spelen hier graag verder op in.

Het Amerikaanse farmaconcern Vertex is de grote concurrent van Galapagos op het gebied van taaislijmziekte. Gisteren nabeurs is Vertex met positieve resultaten naar buiten gekomen van een studie naar een combinatiemedicijn tegen taaislijmziekte. 

Onderstaand ziet u in beeld gebracht wat het goede nieuws met de koers deed:

vrtx.png

Ook biotechbedrijf Galapagos werkt aan een nieuw middel tegen taaislijmvliesziekte. Na de bekendmaking schoot de koers van Vertex nabeurs weliswaar omhoog, wij verwachten dat Galapagos hier minder plezier van zal ondervinden.

Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf werkt net als Vertex aan een drievoudige combinatietherapie tegen taaislijmvliesziekte. Vertex heeft echter na gisterenavond een duidelijke voorsprong in het onderzoek naar deze drievoudige combinatie.

Vertex en Galapagos hopen uiteindelijk de 75.000 patiënten in Noord-Amerika, Europa en Australië te behandelen met de ziekte. De markt is klein voor deze verschrikkelijke ziekte. Wie als eerste op de markt is, heeft dus een enorme voorsprong.

Onderstaand ziet u de grafiek van Vertex. Het aandeel zat de laatste weken sowieso al in de lift, maar weet nu echt door te breken:

vrtx.jpg

Heel anders ziet de grafiek van Galapagos eruit. Onderstaand ziet u dat daar het sentiment in 2017 geheel anders verloopt. In de lente weet het aandeel nog naar de 80 euro te komen, inmiddels is de koers teruggevallen naar 65 euro. 

Liepen beleggers al vooruit op deze teleurstelling? 

galapagos.jpg

Wij zien kansen op de korte termijn. We kunnen ervoor kiezen om Vertex te kopen, maar zien hier weinig heil meer in nu de koers al +25% is opgelopen. 

We zien de mogelijkheden dichter bij huis. Galapagos kan vandaag best wel eens een flinke tik krijgen. Waarschijnlijk zal de koers vanaf de opening wat teruglopen en zodra de Amerikanen wakker worden kan er een tweede klap achteraan komen.

Het is in ieder geval het scenario waar wij rekening mee houden. We doen daarom de volgende voorbeeldtransactie:

TRANSACTIEDETAILS:

Naam: Citi BEST Turbo Short Galapagos 74.96
ISIN-code: DE000CY50J32
Koers Galapagos: 64,47 euro
Koers Turbo: 1,15 euro

Koersdoel Galapagos: 60,00 euro
Koersdoel Turbo: 1,50 euro
Stoploss: We sluiten de trade aan het einde van de dag, ongeacht de koers.

Als de daling vandaag doorzet verdienen we met deze transactie 40% rendement in een dag. We sluiten de trade sowieso aan het einde van de dag, na opening van de Amerikaanse markt en voor het slot in Europa. 

Met deze voorbeeldtransactie willen we graag laten zien waar we bij Marktgevoel voor staan: kort op de bal, inspelen op koersbewegingen en tegendraads waar nodig.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen is onze specialiteit. Een abonnement betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Ook profiteren van onze aandelenselectie? We zijn alweer op jacht naar de volgende klapper. Neem een abonnement op onze selectie van contraire beleggingen en ontvang onze nieuwste beurstips in uw inbox. 

Abonneer nu! | €99 per jaar nu slechts €50 per jaar!

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!