De Beste contraire beleggingen voor 2018.jpg
» Direct dit rapport ontvangen
marktgevoel-webinars.jpg
» Bekijk al onze webinars
marktgevoel-nieuwsbrief-2.jpg

Gratis nieuwsbrief

Rood metaal is altijd heet!

#Grondstof

Experts bij kopergigant Codelco, een Chileens staatsbedrijf dat kopermijnen beheert, gelooft dat de koperprijs richting $10.000 per ton kan gaan volgend jaar. Dat zou een 46% stijging van de huidige prijs zijn en dat nadat koper al 50% duurder is geworden in het afgelopen jaar.

Volgens de mijngigant zijn vraag en aanbod volledig losgeslagen. Er is niet genoeg koper om de vraag te kunnen stillen en dat zorgt uiteraard voor stijgende prijzen. Zo ziet het koperverloop er van de afgelopen maanden uit:

copper-bull-market[1].png

In een recent interview zei Codelco chairman Oscar Landerretche: "Onze projecties laten een blijvend tekort zien en we zien niet in waarom dat voorlopig zou veranderen."

Het aanbod van dergelijke mijnen versnelt of vertraagt niet zo snel als dat de vraag kan veranderen. Zoiets heeft dus grote impact op de prijs en een groot gedeelte van die vraag komt nu uit electrische voertuigen.

Aan welke auto denkt u bij een electrische auto?

Analisten van Morgan Stanley stellen dat een gemiddelde electrische auto 165 pond koper in zich heeft. Meer dan 88 pond hiervan zit in de batterijen en de rest in de auto zelf. Gemiddeld is een batterij ongeveer 20% koper.

Als deze markt zo door blijft groeien blijft de vraag naar koper ook stijgen. Zonder koper (voorlopig) nog geen electrische auto's.

Abonneer nu! | Ontvang elke maand nieuwe tips! Nu slechts € 149,-!

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn
Gepubliceerd op: 9-11-2017 door Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 9-11-2017
    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

blok_rapporten.png

Beursanalyses

Concrete beurstips van onze analisten
» Bekijk al onze rapporten
blok_webinar_blauw.png

Online seminars

Kijk mee naar beursexpert Selwyn Duijvestijn
» Bekijk al onze webinars

Ontvang concrete beurstips van Marktgevoel en profiteer mee!

Met een Marktgevoel rapport bent u altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Maandelijks sturen wij onze abonnees 11 concrete tips per mail waar direct mee gehandeld kan worden. In dit  rapport krijgt u de 3 beste contraire beleggingen van nu geheel gratis toegestuurd!

Gratis Contraire Tips Transparant.png

RAPPORT ontvangen

E-mail naar
contact@marktgevoel.nl
Bel ons op
020-2386390
Whatsapp op
06 31 92 76 61
Kijk mee naar
online seminars

Kennispartners

Citi Turbo's
Lynx Logo.jpg
MountainShield