Gratis nieuwsbrief

Wat doet het nieuwe kabinet voor u?

11-10-2017 | Selwyn Duijvestijn

Nederland

Wat doet het nieuwe kabinet voor u?

Wat doet het nieuwe kabinet voor u?

Naast dat we een record hebben voor het langste demissionair kabinet én dus ook het langstzittende kabinet, betekent het nieuwe regeerakkoord meer dan alleen maar een extra lijntje op de recordlijst. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben een 55 pagina's tellend regeerakkoord neergelegd en dat was nog zonder de financiële paragraaf. Wat gaat er nou eigenlijk voor u veranderen?

Het nieuwe kabinet neemt het belastingstelsel op de schop en dat heeft voor particulieren en bedrijven gevolgen. In het kort hier een aantal belangrijke punten.

Wij zijn dol op nieuws uit eigen land. Hoeveel belegt u in Nederlandse aandelen?

Particulier

Bron: NOS
  • Iedereen die werkt gaat minder belasting betalen. In plaats van vier komen er twee belastingschijven. Een van 37 en een van bijna 50 procent. Vooral middeninkomens profiteren hiervan.
  • De verlaging van de inkomstenbelasting wordt betaald uit de verhoging van het lage BTW tarief van 6 naar 9%. Boodschappen worden dus duurder.
  • Wie een vermogen heeft van € 25.000 of meer betaalt minder belasting. Tot € 30.000 hoef je géén vermogensbelasting te betalen.
Bedrijven
  • De dividendbelasting voor bedrijven worden wordt afgeschaft. Bedrijven betalen nu 15 procent belasting over het dividend dat ze uitkeren aan hun aandeelhouders.
  • De venootschapsbelasting gaat omlaag van 25 naar 21 procent. 
  • Energiebedrijven gaan belasting betalen voor het gebruik van kolen- en gascentrales via een CO2-belasting.

Vrienden van de NOS hebben een groot overzicht samengesteld.

Goed nieuws voor Nederlandse bedrijven. Meer Nederlands aandelennieuws lezen?

(Bron: NOS.nl)

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!