Gratis nieuwsbrief

"Kopieren is niet slecht" - Tencent overwint!

01-12-2017 | Selwyn Duijvestijn

Groeibriljant

"Kopieren is niet slecht" - Tencent overwint!

"Kopieren is niet slecht" - Tencent overwint!

Tencent Holdings (NASDAQOTH:TCEHY) rapporteerde op 15 november de cijfers over het derde kwartaal en versloeg daarmee de verwachtingen van analisten. De sterke groei werd gestuwd door advertentie verkopen en verscheidene internetdiensten die waarde toevoegde.

In dit artikel nemen we u mee door de prestaties van de Chinese social media en gaming marktleider in het laatste kwartaal, en wat u kunt verwachten van Tencent in de komende maanden.

Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

De ruwe cijfers

Metriek

3e Kwartaal 2017

3e Kwartaal 2016

Jaar op jaar groei

Omzet

$9.825 miljard

$6.087 miljard

61.5%

Nettowinst toewijsbaar aan Tencent aandeelhouders

$2.719 miljard

$1.604 miljard

69.1%

Winst per verwaterd aandeel

$0.29

$0.18

68.4%

Wat er dit kwartaal met Tencent gebeurde

Op een aangepaste (non-GAAP) basis, dit is exclusief overname uitgaven en niet-geldelijke voorwerpen, steeg de winst toewijsbaar aan aandeelhouders 47% jaar op jaar, of $0,27 per verwaterd aandeel. Deze resultaten waren een stuk beter dan de verwachtte winst van $2,29 miljard op een lagere omzet van $9,16 miljard.

Tencent noteerde een 19,3% jaar op jaar groei in nieuwe abonnementen voor waarde toevoegende diensten tot 125 miljoen dollar. De totale omzet uit waarde toevoegende diensten steeg met 51% tot $6,35 miljard, hieronder valt onder meer een 48% groei in omzet uit online games tot $4,05 miljard en een 56% groei uit sociale netwerken tot $2,30 miljard.

Online adverteren was goed voor $1,66 miljard omzet en steeg met 48%. Omzet uit andere bedrijfsonderdelen steeg met 143% en werd met name gedreven door cloud- en betalingsdiensten. Het aantal maandelijks actieve gebruikers van de oudere platformen QQ en Qzone daalde lichtelijk, daartegenover steeg het gecombineerde aantal maandelijks actieve gebruikers van WeChat en de Chinese variant met 15.8%.

Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

Het management aan het woord

Tencent voorzitter en CEO, Ma Huateng, zei het volgende over de resultaten:

“Ons video-platform heeft met name op gebied van kijkers en inkomsten marktaandeel gewonnen. We geloven dat dit het beste online video-platform is van China kijkend naar dagelijks actieve mobiele gebruikers en abonnementen. We geloven dat dit succes onze toenemende investering in zelf opgedragen videocontent, onze verbeterde selectie van erkende videocontent en onze planning- en publieksbeheerinitiatieven weerspiegelt. De lijst van ons online literatuurplatform, China Literature, weerspiegeld in november ook de waarde van onze jarenlange investering in het bedrijf. Wij zijn van mening dat onze veelzijdige activiteiten op gebied van digitale inhoud interactief zijn met elkaar en dat het ons in staat stelt unieke content te serveren aan onze gebruikers.”

De toekomst van Tencent

Tencent voorziet ons niet van specifieke financiële richtlijnen voor elk kwartaal. Het kan echter niet ontkend worden dat het derde kwartaal een gigantisch goed kwartaal was voor het bedrijf, met groei in veel producten die het bedrijf aanbiedt. In 2017 verdubbelde de koers van Tencent tot op heden en met de resultaten die het bedrijf presenteerde kunnen beleggers tevreden zijn met de huidige stand van het aandeel.

Niet achter de massa aanlopen en een eigen visie hebben loont met onze  contraire aandelentips

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!