De Beste contraire beleggingen voor 2018.jpg
» Direct dit rapport ontvangen
marktgevoel-webinars.jpg
» Bekijk al onze webinars
marktgevoel-nieuwsbrief-2.jpg

Gratis nieuwsbrief

Elke anderhalve minuut een nieuwe ondernemer

#Groeibriljant

Elke anderhalve minuut maakt een ondernemer zijn eerste verkoop op het Shopify (NYSE:SHOP) platform. Met steeds meer nieuwe ondernemers welke dagelijks een bedrijf starten, geniet het multi-channel handelsbedrijf van een explosieve vraag naar zijn diensten. De derde kwartaalcijfers liegen er niet om.

 

Q3 2017

Q3 2016

Jaar-op-jaar verandering

Omzet

$171.456 miljoen

$99.578 miljoen

72%

Nettoverlies

($9.380 miljoen)

($9.120 miljoen)

 

Nettoverlies per aandeel

($0.09)

($0.11)

 

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Wat gebeurde er met Shopify dit kwartaal?

De omzet steeg met 72% naar 171.456 miljoen dollar, terwijl een groeiend aantal ondernemers zich aanmelden bij het platform.

"In de snel veranderende detailhandel zoeken handelaren, klein en groot, naar technologische oplossingen die in hun voordeel werken", zei CFO Russ Jones in een persbericht. "Dit is de reden waarom ons platform zo waardevol is voor handelaren en waarom ze naar Shopify komen".

Omzet uit abonnementen schoot met 65% omhoog tot $82.4 miljoen, gevoed door een 65% sprong in maandelijks terugkerende omzet en was goed voor $26.8 miljoen. Het aantal abonnees met een Shopify Plus abonnement steeg 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

Omzet uit verkoper oplossingen, waar de betaal- en verzenddiensten onder vallen, steeg met 79% tot $89 miljoen. Dit werd voornamelijk aangedreven door een 69% stijging in het bruto handelsvolume, de totale waarde in dollars van alle verwerkte orders, tot 6.4 miljard dollar. Het bruto betaalvolume steeg tot $2.4 miljard en vertegenwoordigde 2% minder over het bruto handelsvolume dan in deze periode een jaar eerder.

Op GAAP basis blijft het bedrijf echter verliesgevend. Shopify genereerde een operationeel en nettoverlies van respectievelijk $12.7 miljoen en $9.4 miljoen, in hetzelfde kwartaal in 2016 was dit respectievelijk $9.5 miljoen en $9.1 miljoen.

Online shoppen is erg eenvoudig! Begin met een Marktgevoel abonnement.

Een blik vooruit

Shopify verwacht in het komende kwartaal een omzet te behalen tussen $206 tot $208 miljoen, een GAAP operationeel verlies tussen $12.5 en $14.5 miljoen en een aangepast operationeel inkomen (uitgezonderd van op aandelen gebaseerde compensatie) van $2 tot $4 miljoen.

"We benaderen de drukste verkoop periode voor onze handelaren, we staan klaar hen te helpen het beste verkoopseizoen ooit te behalen en kijken ernaar uit onze nieuwe handelaren te helpen hun volledige potentie te bereiken", zei COO Harley Finkelstein. "Bij Shopify geloven we sterk dat ondernemerschap de basis is van de globale economie, en het is niet gelijkelijk in je eentje".

Selwyn Duijvestijn
Geschreven door Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 13-11-2017
    

Ook interessant voor u:

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

blok_rapporten.png

Beursanalyses

Concrete beurstips van onze analisten
» Bekijk al onze rapporten
blok_webinar_blauw.png

Online seminars

Kijk mee naar beursexpert Selwyn Duijvestijn
» Bekijk al onze webinars

Ontvang concrete beurstips van Marktgevoel en profiteer mee!

Met een Marktgevoel rapport bent u altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Maandelijks sturen wij onze abonnees 11 concrete tips per mail waar direct mee gehandeld kan worden. In dit  rapport krijgt u de 3 beste contraire beleggingen van nu geheel gratis toegestuurd!

Gratis Contraire Tips Transparant.png

RAPPORT ontvangen

E-mail naar
contact@marktgevoel.nl
Bel ons op
020-2386390
Whatsapp op
06 31 92 76 61
Kijk mee naar
online seminars

Kennispartners

Citi Turbo's
Lynx Logo.jpg
MountainShield