Gratis nieuwsbrief

Elke anderhalve minuut een nieuwe ondernemer

13-11-2017 | Selwyn Duijvestijn

Groeibriljant

Elke anderhalve minuut een nieuwe ondernemer

Elke anderhalve minuut een nieuwe ondernemer

Elke anderhalve minuut maakt een ondernemer zijn eerste verkoop op het Shopify (NYSE:SHOP) platform. Met steeds meer nieuwe ondernemers welke dagelijks een bedrijf starten, geniet het multi-channel handelsbedrijf van een explosieve vraag naar zijn diensten. De derde kwartaalcijfers liegen er niet om.

 

Q3 2017

Q3 2016

Jaar-op-jaar verandering

Omzet

$171.456 miljoen

$99.578 miljoen

72%

Nettoverlies

($9.380 miljoen)

($9.120 miljoen)

 

Nettoverlies per aandeel

($0.09)

($0.11)

 

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Wat gebeurde er met Shopify dit kwartaal?

De omzet steeg met 72% naar 171.456 miljoen dollar, terwijl een groeiend aantal ondernemers zich aanmelden bij het platform.

"In de snel veranderende detailhandel zoeken handelaren, klein en groot, naar technologische oplossingen die in hun voordeel werken", zei CFO Russ Jones in een persbericht. "Dit is de reden waarom ons platform zo waardevol is voor handelaren en waarom ze naar Shopify komen".

Omzet uit abonnementen schoot met 65% omhoog tot $82.4 miljoen, gevoed door een 65% sprong in maandelijks terugkerende omzet en was goed voor $26.8 miljoen. Het aantal abonnees met een Shopify Plus abonnement steeg 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

Omzet uit verkoper oplossingen, waar de betaal- en verzenddiensten onder vallen, steeg met 79% tot $89 miljoen. Dit werd voornamelijk aangedreven door een 69% stijging in het bruto handelsvolume, de totale waarde in dollars van alle verwerkte orders, tot 6.4 miljard dollar. Het bruto betaalvolume steeg tot $2.4 miljard en vertegenwoordigde 2% minder over het bruto handelsvolume dan in deze periode een jaar eerder.

Op GAAP basis blijft het bedrijf echter verliesgevend. Shopify genereerde een operationeel en nettoverlies van respectievelijk $12.7 miljoen en $9.4 miljoen, in hetzelfde kwartaal in 2016 was dit respectievelijk $9.5 miljoen en $9.1 miljoen.

Online shoppen is erg eenvoudig! Begin met een Marktgevoel abonnement.

Een blik vooruit

Shopify verwacht in het komende kwartaal een omzet te behalen tussen $206 tot $208 miljoen, een GAAP operationeel verlies tussen $12.5 en $14.5 miljoen en een aangepast operationeel inkomen (uitgezonderd van op aandelen gebaseerde compensatie) van $2 tot $4 miljoen.

"We benaderen de drukste verkoop periode voor onze handelaren, we staan klaar hen te helpen het beste verkoopseizoen ooit te behalen en kijken ernaar uit onze nieuwe handelaren te helpen hun volledige potentie te bereiken", zei COO Harley Finkelstein. "Bij Shopify geloven we sterk dat ondernemerschap de basis is van de globale economie, en het is niet gelijkelijk in je eentje".

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!