De Beste contraire beleggingen voor 2018.jpg
» Direct dit rapport ontvangen
marktgevoel-webinars.jpg
» Bekijk al onze webinars
marktgevoel-nieuwsbrief-2.jpg

Gratis nieuwsbrief

2 overnames waar Intel veel plezier van heeft

#Groeibriljant

Chipmaker Intel (NASDAQ:INTC) heeft een gemend verleden als het gaat om het maken van overnames. In het verleden heeft het miljarden uitgegeven aan bedrijven met dubieuze strategische voordelen voor het bedrijf, zoals het geval was bij McAfee in 2011. De overname van Infineon zijn draadloze eigendommen was een goede strategische zet, maar Intel had moeite met de integratie. Dit heeft geleid tot gemiste kansen, zoals het falen de hoge kwaliteit mobiele telefoon markt te betreden.

Soms doet Intel alles goed, zoals met de overname van InfiniBand van QLogic, wat als basis fungeerde voor het redelijke succes van OmniPath. Recentelijk verrichte Intel twee overnames welke de positie van het bedrijf kunnen verbeteren. Intel nam Soft Machines en Nervana Systems over.

Welke overnamekans heeft u gezien waarmee een bedrijf mega kon groeien?

Overname gericht op processor technologie

Intel bouwt de beste centrale processor units (CPUs) in de wereld en staat ten midden van elke markt die je kunt bedenken, van een simpele notebook tot enorme datacenters. In recente jaren is de snelheid waarmee Intel met nieuwe generaties processor units kwam echter een stuk trager geworden. Daarnaast zijn de verbeteringen tussen elke generatie geen dramatische verbetering.

Het bedrijf lijkt dit probleem te willen verhelpen met de overname van Soft Machines voor $250 miljoen. Soft Machines claimt dat het processor units maakt die de efficiëntie en prestaties van huidige units ver achter zich laten. Processor units van het bedrijf werden echter nooit op de markt gebracht, waardoor het moeilijk is de claims te verifiëren.

Als blijkt dat Soft Machines daadwerkelijk over een dergelijke technologie bezit, dan is dit een enorm voordeel voor Intel en is het de beste $250 miljoen die Intel ooit investeerde.

Overname op gebied van artificiële intelligentie

Een segment waar Intel achter dreigt te lopen is de markt voor chips die artificiële intelligentie verwerken. Uiteraard zegt Intel dat het een leidende voorsprong heeft in de markt voor chips die omgaan met artificiële intelligentie opdrachten.

Deze uitspraak van Intel is juist, maar de technologie die het bedrijf toepast wordt langzaam vervangen door meer specialistische hardware zoals de GPU (grafische processor units) van Nvidia. Om voor de blijven in het marktsegment kocht Intel voor $400 miljoen het startende bedrijf Nervana Systems.

Nervana Systems maakt chips genaamd de Nevada Engine, welke het bedrijf beschrijft als  een "application specific integrated circuit (ASIC)" welke speciaal is vormgegeven voor deep learning. Het bedrijf claimt dat zijn chips veel betere prestaties en efficiëntie leveren voor deep learning, een vorm van leren voor machines, dan GPUs.

De tijd zal ons leren of beide overnamen gaan bijdragen aan een de marktleidende positie van Intel, of dat zij het in het rijtje met twijfelachtige overnames terecht komen. Het lijken echter overnames te zijn die waarde gaan creëren voor het bedrijf.

Welke overnamekans heeft u gezien waarmee een bedrijf mega kon groeien?

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 8-11-2017 door Selwyn Duijvestijn

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

blok_rapporten.png

Beursanalyses

Concrete beurstips van onze analisten
» Bekijk al onze rapporten
blok_webinar_blauw.png

Online seminars

Kijk mee naar beursexpert Selwyn Duijvestijn
» Bekijk al onze webinars

Ontvang concrete beurstips van Marktgevoel en profiteer mee!

Met een Marktgevoel rapport bent u altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Maandelijks sturen wij onze abonnees 11 concrete tips per mail waar direct mee gehandeld kan worden. In dit  rapport krijgt u de 3 beste contraire beleggingen van nu geheel gratis toegestuurd!

Gratis Contraire Tips Transparant.png

RAPPORT ontvangen

E-mail naar
contact@marktgevoel.nl
Bel ons op
020-2386390
Whatsapp op
06 31 92 76 61
Kijk mee naar
online seminars

Kennispartners

Citi Turbo's
Lynx Logo.jpg
MountainShield