Gratis nieuwsbrief

Goldman Sachs overweegt te handelen in Bitcoin

12-10-2017 | Selwyn Duijvestijn

FOREX

Goldman Sachs overweegt te handelen in Bitcoin

Goldman Sachs overweegt te handelen in Bitcoin

Een artikel van de Wall Street Journal suggereert dat Goldman Sachs overweegt een grote verschuiving te maken in zijn beleggingsopties. De bank overweegt naar verluid of het zijn investerende klanten de mogelijkheid biedt direct te investeren in Bitcoin.

Als Goldman Sachs deze stap zet, is het de eerste grote speler van Wall Street die investeerders direct toegang biedt tot de cryptovaluta industrie. Hoewel andere bedrijven een selectie van cryptovaluta gerelateerde producten aanbieden, zou Goldman met deze richting een nieuwe marktplaats openen in de wereld van digitale valuta. Een woordvoerder van het bedrijf duidde aan dat de bank de mogelijkheden onderzoekt als reactie op de wensen van zijn klanten.

Liever op de hoogte van Actieve Trades? Meld u nu aan voor het Whatsapp kanaal!

Bitcoin door 5100.png

Nieuwe regulatie

Elke dag raken meer financiële instituten betrokken met de cryptovaluta industrie, waarmee de waarschijnlijkheid toeneemt dat overheden meer regulatie introduceren over de industrie. Wanneer een grote bank als Goldman Sachs handel in Bitcoin toestaat zal dit proces aanzienlijk versneld worden. De Federal Reserve heeft al aangegeven dat het interesse toont cryptovaluta nauwer te onderzoeken, zodat het aanbevelingen kan maken voor regelgevende veranderingen op overheidsniveau.

Goldman kan handel in Bitcoin toestaan om volatiliteit te verhogen

Coin Telegraph rapporteerde een grote daling in inkomsten van Goldman, een 21% daling sinds vorig jaar, ondanks de bull markt waarin we ons dit jaar bevinden. Het probleem kan gekoppeld worden aan volatiliteit problemen, omdat het bedrijf niet in staat is te kapitaliseren op kopen en verkopen welke plaatsvinden binnen de markt als resultaat van prijs schommelingen. Wanneer de bank Bitcoin aanbiedt kan het profiteren van de volatiliteit die bij Bitcoin is ingebouwd. The Wall Street Journal duidde aan dat Goldman Sachs meer worstelde dan zijn concurrenten, omzet daalde met 21% in zijn vaste inkomsten divisie van vorig jaar tot eind juni dankzij slechte prestaties in grondstoffen en valuta's.

Het kan nog wel even duren voordat Goldman daadwerkelijk een beweging maakt richting handelen in Bitcoin. Quartz berichtte dat de bank de entree in de cryptovaluta markt nog niet bevestigde. Het bericht suggereert dat Quartz contact had met twee grote bedrijven welke handelen in Bitcoin, geen van beide heeft contact gehad met Goldman over een mogelijke entree. Het bestuur van de twee bedrijven gaf aan dat er in het verleden wel contact is geweest, maar dat zij verbaast waren over het gebrek aan kennis over digitale valuta bij Goldman Sachs.

Niet achter de massa aanlopen en een eigen visie hebben loont met onze  contraire aandelentips

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,-!