Gratis nieuwsbrief

Drie toppers voor insiders

13-10-2017 | Selwyn Duijvestijn

Contrair

Drie toppers voor insiders

Drie toppers voor insiders

Eén van de manieren om nieuwe aandelen te vinden waarin je kunt investeren is te luisteren naar de Wall Street insiders. Analisten en fondsbeheerders hebben vaak jarenlange ervaring en oneindige budgetten om onderzoek mee te doen. Met hun voorzieningen, ervaring en marktinvloed kan het een goed idee zijn te luisteren wanneer zij iets belangrijks te vertellen hebben.

In dit artikel serveren wij drie top aandelen die momenteel hot zijn bij de insiders, het gaat om Royal Gold (NASDAQ:RGLD), Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) en AbbVie (NYSE:ABBV).

Pssst.. Even een Marktgevoel

Pensioenfondsen zijn grote fans van Gold

Royal Gold (NASDAQ:RGLD) is terug te vinden in overheidspensioenfondsen van Californië, New York, Florida, Ohio, Texas, Oregon, Michigan en Louisiana. Als deze grote fondsen met hun teams van financiële adviseurs Royal Gold gebruiken om te profiteren van de edel metaal industrie, zou jij dat dan ook niet moeten doen?

Royal Gold is geen mijnbouwbedrijf, het biedt mijnbouwbedrijven geld vooruit in ruil voor de mogelijkheid in de toekomst goud en zilver tegen een gereduceerd tarief te kopen. Doordat het goedkoop edele metalen kan kopen is Royal Gold in staat hoge marges te maken. Het feit dat mijnbouwers geld vooruit nodig hebben heeft nog een ander voordeel, het bedrijf kan groeien wanneer de mijnbouw sector het moeilijk heeft door extra te investeren. De unieke positie stelt het Royal Gold tevens in staat een divers portfolio te bouwen van werkende mijnen tot het investeren in het ontdekken van nieuwe mijnen en ontwikkelingsprojecten.

Marktleider in next-gen entertainment

Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) is een uitgever van computerspellen en behoort tot de best presterende aandelen dit jaar. Volgens sommige Wall Street insiders is dit slechts het begin van enorme potentiele groei die het bedrijf te wachten staat.

Een analist bij Jefferies, Timothy O'Shea, denkt zelfs dat Blizzard een soortgelijk mediabedrijf aan het bouwen is als Disney, maar met een veel hogere operationele marge. Het biedt een reeks met potentiele groei in mobiele spellen, advertenties, esports, downloads van spellen, consumenten producten en in-game aankopen. De markt voor computerspellen is nog relatief jong en biedt veel commerciële potentie. Blizzard lijkt zijn positie als marktleider te behouden en uit te groeien tot een multimedia grootmacht.

Deze grote farmaceutische speler scoorde een upgrade

AbbVie (NYSE:ABBV) presteert dit jaar uitstekend en keerde royaal dividend uit, aandeelhouders genoten van een totaal rendement van meer dan 48% sinds januari. Een analist van Leerink Partners denk dat er nog veel betere tijden aankomen voor AbbVie.

Recentelijk maakte het bedrijf bekend dat het een belangrijke legale strijd met Amgen heeft opgelost. Amgen werkt aan een medicijn dat vergelijkbaar is met Humira, de drug van AbbVie die goed is voor 60% van de totale omzet. In de deal met Amgen is afgesproken dat het bedrijf zijn medicijn pas na 2023 op de markt mag brengen en dat Amgen een royalty betaalt voor het gebruik van het intellectuele eigendom van AbbVie. Naast dit goede nieuws biedt AbbVie veel potentie in toekomstige producten die wellicht volgend jaar al op de markt komen.

Pssst.. Even een Marktgevoel

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!