Gratis nieuwsbrief

Chicago Bridge & Iron laat beleggers schrikken bij bekendmaking tweedekwartaalcijfers

13-08-2017 | Selwyn Duijvestijn

Chicago Bridge & Iron laat beleggers schrikken bij bekendmaking tweedekwartaalcijfers

Chicago Bridge & Iron laat beleggers schrikken bij bekendmaking tweedekwartaalcijfers

De aandelen Chicago Bridge & Iron Company zijn na bekendmaking van de kwartaalcijfers sterk gedaald. De aandelen van Chicago Bridge & Iron Co. duikelden op zwaar volume tot de laagste koers in 8 jaar tijd. Het was de tweede grootste daling in de geschiedenis van het bedrijf sinds de beursgang in maart 1997. Aan het einde van de handelsdag op 10 augustus jl. was de koers maar liefst 27% lager dan het slot de vorige dag. De koers is nu $11.

De ingenieurs- en bouwspecialist CB&I bracht op woensdagavond 9 augustus cijfers naar buiten waaruit bleek dat de omzet sterk gedaald was en bovendien plotseling een onverwacht verlies werd behaald. Daarnaast heeft het bedrijf gezegd dat het haar dividend schrapt zodat de bijna 1,75% dividenduitkering aan de cashreserves toegevoegd kan worden. Het snoeien in het dividend is blijkbaar nodig om aan de schuldeisers te voldoen en dat nieuws valt bij beleggers erg slecht. 

"We implementeren een uitgebreid bedrijfskosten- en bedrijfskostenverminderingsprogramma, waarvan we verwachten dat er op jaarbasis een besparing van $100 miljoen zal worden genereerd." zei chief executive Patrick Mullen.  "We zijn vastbesloten om doorlopende beslissende maatregelen te nemen om CB&I op een meer gezonde, langetermijnvoet te zetten."

Onder de getroffen maatregelen valt ook de verkoop van de technologiedivisie van CB&I. Het management is van plan de opbrengsten te gebruiken om de schuld af te betalen en opnieuw te investeren in de resterende divisies. Er wordt een opbrengst van zo'n $2 miljard verwacht voor de technologiedivisie.

De acties worden aangekondigd aangezien het bedrijf een nettoverlies van $425,4 miljoen in het tweede kwartaal meldde (of een verlies per aandeel van $4,22 dollar). Dit volgt na een winst van $123,8 miljoen of $1,17 per aandeel in dezelfde periode een jaar geleden. Het verlies is bovendien fors onder alle verwachtingen. Analisten (inclusief wij zelf) gingen uit van een winst van $0,48 per aandeel. De omzet daalde naar $1,28 miljard van $2,16 miljard , wat slechts iets meer dan de helft was van de verwachte $2,47 miljard. 

De plotselinge koersdaling weegt erg zwaar. We hebben hier te maken met een forse misser op korte termijn. Erg jammer, aangezien we net in euforie waren over onze 100% koerswinst met het aandeel Hertz. We moeten nu een bijna 50% verlies slikken op CB&I. We kopen de geschreven calls terug en hebben zo een kleine troost. De aandelen houden we vast. De toekomstige koers/winst-verhouding is nu gelijk aan 3,47 en we hebben vertrouwen in het management dat de turnaround zal slagen.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!