De Beste contraire beleggingen voor 2018.jpg
» Direct dit rapport ontvangen
marktgevoel-webinars.jpg
» Bekijk al onze webinars
marktgevoel-nieuwsbrief-2.jpg

Gratis nieuwsbrief

Beursupdate: Weinig richtinggevend nieuws.

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. Wall Street kwam maandagavond per saldo amper van zijn plaats, terwijl de Aziatische beurzen vanochtend lager noteren na tegenvallende Chinese macrocijfers. Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,1 procent. Maandag koerste de hoofdgraadmeter van het Damrak nog 0,4 procent lager naar 545,43 punten.

Op Beursplein 5 was maandag sprake van een rustige beursdag. Het cijferseizoen is grotendeels voorbij en richtinggevend nieuws bleef achterwege. Analisten merken op "dat de beurs momenteel in niemandsland terecht is gekomen". "Hierdoor kunnen enige dagen van consolidatie ontstaan, alvorens nieuwe impulsen voor verdere richting kunnen zorgen", aldus de marktvolgers.

Wall Street startte maandag de handelsweek nog in het rood, maar de hoofdindices wisten bij de slotzoemer nog nipt in het groen te eindigen. Dow Jones component General Electric woog op de koersvorming met een verlies van meer dan zeven procent. Het conglomeraat is bezig om een omvangrijke reorganisatie door te voeren en achtte het noodzakelijk om het kwartaaldividend te halveren naar 0,12 dollar. 

Qualcomm wees daarnaast avances af van Broadcom, dat een bod uitbracht van 70,00 dollar per aandeel. Daarmee wordt 's werelds grootste leverancier van chips voor smartphones gewaardeerd op meer dan 100 miljard dollar. CEO Steve Mollenkopf bestempelde het bod evenwel als "een significante onderwaardering". Het aandeel koerste drie procent hoger naar 66,49 dollar.

Naast Qualcomm stond ook speelgoedfabrikant Mattel in de belangstelling. De  Amerikaanse sectorgenoot Hasbro informeerde of Mattel wellicht geïnteresseerd is in een overname. Dit was niet tegen dovemansoren gericht. Beleggers geloven in de synergievoordelen en Mattel won meer dan 20 procent, terwijl Hasbro krap zes procent bijschreef. Als het tot een deal komt, dan komen Barbie en G.I. Joe voortaan uit dezelfde fabriek.

De december-future voor een vat West Texas Intermediate eindigde op de New York Mercantile Exchange bijna onveranderd op 56,76 dollar. De euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1673, ten opzichte van een stand van 1,1659 bij het sluiten van de Europese beurzen maandag.

In China werd vanochtend bekend dat het groeitempo van de industriële productie in oktober op jaarbasis is afgenomen naar 6,2 procent, ten opzichte van een groei van 6,6 procent in september. De detailhandelsverkopen stegen daarnaast in oktober met 10,0 procent op jaarbasis na een toename van 10,3 procent in september.

In Azië was de beurs van Sydney de negatieve uitschieter met een verlies van bijna een procent. Met name grondstoffenfondsen, die voor hun uitvoer grotendeels afhankelijk zijn van vraag uit China, werden midscheeps geraakt door de Chinese cijfers, die wijzen op een groeivertraging. De Shanghai Composite verloor daarnaast een half procent, terwijl de beurs in Tokio vrijwel onveranderd noteerde.  

Later vandaag worden ook cijfers over de industriële productie in de eurozone vrijgegeven. Daarnaast kunnen inflatiecijfers uit Duitsland en economische groeicijfers uit onder meer Duitsland, Italië en Nederland de beurzen in beweging zetten.

Er werd reeds bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland in oktober in een lager tempo zijn gestegen dan een maand eerder. 

Bedrijfsnieuws

Flow Traders krijgt te maken met zwaardere kapitaaleisen en gaat onderzoeken wat de impact hiervan is. De Nederlandsche Bank besloot de kapitaaleisen te wijzigen, onder druk van de European Banking Authority, voor investeringsbedrijven die voor eigen rekening handelen.

Aandeelhouders van Verenigde Nederlandse Compagnie eisen een buitengewone aandeelhoudersvergadering vanwege slechte resultaten en een gebrek aan communicatie. Dit bevestigden commissaris Mark Logtenberg van VNC en Ron van Veldhoven, die de ontevreden aandeelhouders vertegenwoordigt, maandagavond tegenover ABM Financial News.

Gemalto is een samenwerking gestart met halfgeleidertak HiSilicon van het Chinese Huawei om een nieuwe generatie NarrowBand Internet of Things-modules te ontwikkelen. 

Kardan wil in gesprek treden met zijn schuldeisers in verband met de mogelijke verkoop van het belang in Tahal Group International. 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg maandag fractioneel naar 23.439,70 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,1 procent op 2.584,84 punten en techbeurs Nasdaq won 0,1 procent op 6.757,60 punten.

Ook interessant voor u:

Beursupdate
Geschreven door Beursupdate

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla dui turpis, pretium finibus egestas id, viverra ut turpis. Curabitur interdum nibh quis tincidunt iaculis. Vestibulum eu tortor eget ligula finibus malesuada. Cras at elementum felis, a posuere felis. Quisque consectetur, quam ut vulputate laoreet, eros tortor vulputate neque, eget maximus nulla mauris et ex. Proin condimentum dolor ac felis commodo fringilla. Nullam eget nisl ut ipsum maximus porttitor. Duis et ligula non dui iaculis elementum. Cras diam velit, scelerisque vel fermentum ut, tristique ac est. Sed odio orci, porta eget iaculis id, condimentum at elit. Vestibulum convallis mi tincidunt dolor hendrerit, facilisis bibendum nulla mattis. Cras pellentesque, nibh quis lobortis tempor, dolor dolor lobortis enim, id fringilla magna massa eget erat. Phasellus ut consectetur odio, nec sagittis dolor. Proin id turpis vel neque pretium suscipit. Sed id gravida sem. Aliquam sed elit mauris.

Gepubliceerd op: 14-11-2017
    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

blok_rapporten.png

Beursanalyses

Concrete beurstips van onze analisten
» Bekijk al onze rapporten
blok_webinar_blauw.png

Online seminars

Kijk mee naar beursexpert Selwyn Duijvestijn
» Bekijk al onze webinars

Ontvang concrete beurstips van Marktgevoel en profiteer mee!

Met een Marktgevoel rapport bent u altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Maandelijks sturen wij onze abonnees 11 concrete tips per mail waar direct mee gehandeld kan worden. In dit  rapport krijgt u de 3 beste contraire beleggingen van nu geheel gratis toegestuurd!

Gratis Contraire Tips Transparant.png

RAPPORT ontvangen

E-mail naar
contact@marktgevoel.nl
Bel ons op
020-2386390
Whatsapp op
06 31 92 76 61
Kijk mee naar
online seminars

Kennispartners

Citi Turbo's
Lynx Logo.jpg
MountainShield