Gratis nieuwsbrief

Takeaway bezorgt eerste kwartaalcijfers van het seizoen.

10-10-2017 | Beursupdate

Beursupdate

Takeaway bezorgt eerste kwartaalcijfers van het seizoen.

Takeaway bezorgt eerste kwartaalcijfers van het seizoen.

De Amsterdamse beurs zal dinsdag vermoedelijk met een klein verlies van start gaan. De future op de AEX noteerde ruim een half uur voor opening 0,1 procent lager.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zijn alle ogen vandaag gericht op Catalonië, waar het parlement bijeenkomt. De vraag is of de Catalaanse president Carles Puigdemont inderdaad de onafhankelijkheid zal uitroepen. Mocht dit gebeuren, dan is de kans groot dat Madrid ingrijpt en artikel 155 in werking zet en daarmee het Catalaanse parlement ontbindt.

Niet achter de massa aanlopen en een eigen visie hebben loont met onze  contraire aandelentips

In Duitsland bleek de export in augustus stevig toegenomen.

Verder krijgt de markt vandaag de nodige productiecijfers te verwerken. Voorbeurs bleek al dat de Nederlandse industrie in augustus met 3,9 procent op jaarbasis steeg. Later vanochtend volgt de industriële productie in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Verder is de agenda leeg.

Ook zal Nederland uitkijken naar het conceptregeerakkoord dat het nieuwe kabinet vandaag presenteert.

De euro/dollar werd dinsdag verhandeld op 1,1772, tegen 1,1750 maandagavond rond het slot op Wall Street. Olie maakte een pas op de plaats.

Met het Turbo Trading abonnement blijft u continu op de hoogte via uw mobiel!  Meld u nu aan!

Bedrijfsnieuws

Takeaway.com kwam voorbeurs met een update over het derde kwartaal. Tot en met het derde kwartaal verwekte de maaltijdbezorger 42 procent meer orders. In het afgelopen kwartaal ging het om 17,0 miljoen orders. Takeaway kondigde aan dat het de commissies begin 2018 "bescheiden" zal verhogen om zo de winstgevendheid te vergroten. Deze verhogingen zullen volgens de thuisbezorger een positief effect op de omzet hebben van ongeveer 5 procent. "De prijzen van Takeaway.com blijven erg laag in vergelijking tot sectorgenoten", aldus de bezorger.

Goed nieuws voor Nederlandse bedrijven. Meer Nederlands aandelennieuws lezen?

Kiadis Pharma haalde 18 miljoen euro op met de uitgifte van 2,25 miljoen nieuwe aandelen tegen 8,00 euro per stuk. Maandagavond sloot het aandeel op 9,40 euro. Doordat Kiadis eerder al 2,3 miljoen euro ophaalde, voldoet het nu ook aan de voorwaarden die het afsprak met Kreos Capital voor het vrijgeven van een extra financiering van 5 miljoen euro. In totaal ziet Kiadis zo de kas groeien met 25 miljoen euro, hetgeen het biotechbedrijf financiële adem geeft tot na een eventuele goedkeuring in Europa voor ATIR101.

"Kiadis maakt handig gebruik van de koersopstoot", zo concludeerde senior financial economist Tom Simonts van KBC.

Esperite kreeg net als Kiadis verse financiering. In totaal gaat het om 1,1 miljoen euro, waarvan 0,6 miljoen euro nu en het overige half miljoen euro in twee toekomstige tranches. Esperite ontving dit geld, ondanks dat het niet aan de voorwaarden voldoet die het afsprak met European Select Growth Opportunities Fund.

Slotstanden Wall Street

Wall Street sloot maandag, op Columbus Day, licht in het rood. De Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 22.761,07 punten, de breder samengestelde S&P 500 index en de Nasdaq index leverden beide 0,2 procent in.

Niet achter de massa aanlopen en een eigen visie hebben loont met onze  contraire aandelentips

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!