Gratis nieuwsbrief

Markt wacht op aftrap Amerikaans cijferseizoen

11-10-2017 | Beursupdate

Beursupdate

Markt wacht op aftrap Amerikaans cijferseizoen

Markt wacht op aftrap Amerikaans cijferseizoen

De Amsterdamse beurs gaat woensdag naar verwachting met winst van start, nadat Catalonië dinsdagavond de onafhankelijkheid uitriep, maar deze ook direct weer introk om de dialoog met Madrid op gang te brengen.

Futures op de AEX noteerden circa een half uur voor de openingsgong 0,2 procent hoger.

"Op basis van de resultaten van het referendum verdient Catalonië het om een onafhankelijke staat te zijn", zei de Catalaanse leider Carles Puigdemont dinsdagavond, eraan toevoegend dat hij van mening is dat hij op basis van de uitkomst van het referendum een mandaat heeft gekregen om de afscheiding van de Spaanse regio voort te zetten.

Altijd het laatste nieuws op uw mobiel. Dagelijkse beursupdates en meer, gratis!

Marktanalist Craig Erlam van CMC Markets sprak van een "voorzichtigere" opstelling van de Catalanen, waardoor de Spaanse beurs vanochtend vermoedelijk een outperformer zal zijn.

Op macro-economisch vlak belooft het een relatief rustige dag te worden. De notulen van de laatste monetaire vergadering van de Federal Reserve, vermoedelijk het belangrijkste richtpunt voor beleggers vandaag, volgen pas nadat de Europese aandelenmarkten al zijn gesloten.

Verder gaat het cijferseizoen in Amerika vandaag van start, waarbij de komende dagen vooral veel financials op de rol staan.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1818. Dinsdagavond bij het slot op Wall Street was dit 1,1813 en bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, nog voor de speech van Puigdemont begon, was dit 1,1806.

Olie werd woensdag iets duurder. Een vat West Texas Intermediate kost iets meer dan 51 dollar en voor een vat Brent moet bijna 57 dollar worden betaald.

Geinteresseerd in onze grondstoffenrapporten? Naast olie is onze aarde nog veel  meer rijk.

Bedrijfsnieuws

Philips zal tijdelijk in Amerika bepaalde defibrillatoren niet produceren, op last van de toezichthouder. In totaal heeft dit een negatieve impact op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 80 miljoen euro, waarvan 20 miljoen euro dit lopende kwartaal en het restant in 2018.

Royal Dutch Shell kondigde voorbeurs de verkoop aan van het belang in het Braziliaanse Comgás. Het belang van krap 17 procent levert circa 380 miljoen dollar op.

Unilever PLC bracht een bod uit op alle preferente aandelen Unilever NV, nadat eerder al een akkoord werd bereikt met de verzekeraars NN en ASR. Zij leveren hun stukken, goed voor circa 97 procent van alle uitslaande preferente stukken onder de 6 en 7 procent series.

Core Laboratories liet weten het kwartaaldividend te handhaven op 0,55 dollar per aandeel, ondanks dat Core Lab vorige maand een winstwaarschuwing afgaf vanwege de impact van orkaan Harvey.

Unibail-Rodamco verlengde het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 750 miljoen euro tot eind dit jaar, terwijl deze eigenlijk tot 10 oktober zou lopen.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 22.830,68 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,2 procent op 2.550,64 punten en techbeurs Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 6.587,25 punten.

Niet achter de massa aanlopen en een eigen visie hebben loont met onze  contraire aandelentips

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!