De Beste contraire beleggingen voor 2018.jpg
» Direct dit rapport ontvangen
marktgevoel-webinars.jpg
» Bekijk al onze webinars
marktgevoel-nieuwsbrief-2.jpg

Gratis nieuwsbrief

Beursupdate 9-11-2017: Nieuwe records Wall Street

#Beursupdate

 De Europese beurzen gaan donderdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Analisten voorzien een openingsverlies van 14 punten voor de Duitse DAX en een min van 4 punten voor de Franse CAC 40. De Europese beurzen zijn woensdag dicht bij huis gebleven. De markt kreeg woensdag een nieuwe golf van bedrijfscijfers te verwerken. Daarnaast constateren analisten dat de obligatierentes in de eurozone dalen, terwijl het recente monetaire beleidsbesluit van de centrale bank tot druk heeft beleid op kredietverstrekkers. Obligatierendementen dalen als de prijzen stijgen.

Marktanalist David Madden van CMC Markets zei dat de Europese mijnbouwers woensdag een steun in de rug kregen van positieve Chinese invoercijfers. De Chinese import steeg in oktober met 15,9 procent, terwijl de export met 6,1 procent toenam, wat resulteerde in een handelsoverschot van 254 miljard yuan, omgerekend 38,3 miljard dollar.

Marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities merkte op dat de euro en het Britse pond profiteerden van de daling van de dollar, nu de Amerikaanse president Donald Trump een rondreis maakt door Azië en vanwege een gebrek aan belangrijke publicaties. De twee munten kunnen volgens de analist meer winst in het verschiet zien als de dollar onder druk blijft staan en als er geen verassingen zijn.

Op macro-economisch vlak werd woensdagochtend in Europa bekend dat de industrie in Spanje in september op jaarbasis 3,4 procent meer heeft geproduceerd. Op maandbasis steeg de industriële productie 0,1 procent.

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Bedrijfsnieuws

Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal van 2017 een hoger dan verwachtte nettowinst behaald op een gestegen omzet en verwacht dit jaar meer synergievoordelen te realiseren. Ook start het concern een nieuw aandeleninkoopprogramma. Het aandeel steeg 5,1 procent.

Marks & Spencer rapporteerde woensdagochtend over het fiscale eerste halfjaar een lagere winst voor belasting vanwege een aanhoudende daling van de verkopen van de kledingdivisie en divisie huishoudartikelen. Het aandeel sloot 1,6 procent hoger.

Credit Agricole koerste 3,2 procent lager, nadat de Franse bank over het derde kwartaal een dubbelcijferige daling van de nettowinst rapporteerde.

Hannover Re sloot vlak. De Duitse verzekeraar verlaagde zijn outlook voor het hele boekjaar, terwijl het concern in het derde kwartaal een significant lagere nettowinst boekte vanwege kosten door de verschillende natuurrampen.

Axel Springer sloot 0,4 procent hoger. De Duitse uitgever rapporteerde woensdag over het derde kwartaal een lagere nettowinst, hoewel de omzet beter was dan verwacht.

Britse mijnbouwers zaten in de lift, na positieve Britse importdata. BHP Billiton won 1,4 procent, Anglo American steeg 0,9 procent en Rio Tinto noteerde 1,1 procent hoger.

UBS heeft woensdag het advies voor Gemalto verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 47,00 naar 49,00 euro. De digitaal beveiliger steeg 5,2 procent.

Euro STOXX 50                 3.655,04 (-0,1%) 
STOXX Europe 600                394,45 (-0,1%) 
DAX                          13.382,42 (+0,0%) 
CAC 40                        5.471,43 (-0,2%) 
FTSE 100                      7.529,72 (+0,2%) 
SMI                           9.265,83 (+0,5%) 
AEX                             554,77 (+0,2%) 
BEL 20                        4.085,49 (-0,3%) 
FTSE MIB                     22.831,30 (-0,6%) 
IBEX 35                      10.228,70 (-0,0%)

Beleggen in aandelen voor het dividend is een rustige strategie, maar kan een  mooi rendement opleveren. Profiteer mee van onze visie.

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag met verlies.

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag op nieuwe recordniveaus gesloten. Bij gebrek aan macro-economisch nieuws lag de aandacht vrijwel volledig op bedrijfsnieuws. Inmiddels hebben meer dan 85 procent van de bedrijven in de S&P 500 hun resultaten over het derde kwartaal gerapporteerd. Hiervan overtrof bijna driekwart de verwachtingen, volgens FactSet. De winst per aandeel van deze bedrijven is in het afgelopen kwartaal met ruwweg 6,4 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

Er was ook aandacht voor de belastingplannen van de Amerikaanse regering die langer op zich zullen laten wachten. Strateeg Jonathan Mackay van Schroders zei dat beleggers een jaar nadat Donald Trump onverwacht de verkiezingen won, er inmiddels achter zijn dat de beloofde belastinghervorming meer tijd nodig zal hebben en er anders uit zal zien.

"We denken dat er een grote kans is dat er lagere belastingen komen, maar het zal er waarschijnlijk verschillen van de Republikeinse plannen die we tot dusver hebben gezien", zei Mackay.

Bedrijfsnieuws

Snap daalde 14,6 procent, nadat het bedrijf dinsdagavond kwartaalresultaten bekend maakte. De cijfers werden als teleurstellend ervaren en veel analisten verlaagden hun adviezen en koersdoelen. UBS verwacht dat het sociale mediabedrijf ook in de komende maanden zal blijven worstelen. Woensdag werd bekend dat het Chinese Tencent een belang van ruim 10 procent heeft genomen in Snap, dat vooral bekend is van de foto-app Snapchat. Snap boekte in het derde kwartaal een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 178,9 miljoen dollar negatief, tegenover een verlies van 108,6 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Apple bereikte wederom een mijlpaal en is inmiddels het eerste bedrijf ooit dat meer dan 900 miljard dollar waard is. De koers steeg 0,8 procent.

Time Warner zakte 6,5 procent. Een bestuurder van AT&T waarschuwde voor de eerste keer dat het bedrijf onzeker is over de timing van de geplande overname van Time Warner. AT&T steeg ruim een procent.

Zorgverzekeraar Humana boekte in het derde kwartaal een hoger dan verwachte nettowinst en verhoogde de verwachtingen voor de aangepaste winst per aandeel voor het hele boekjaar. De koers van Humana verloor 5,1 procent.

Wendy's daalde 1,6 procent, nadat de winst en omzetcijfers van de hamburgerketen van het afgelopen kwartaal teleurstelden.

S&P 500 index               2.594,38 (+0,1%)
Dow Jones index            23.563,36 (+0,0%)
Nasdaq Composite            6.789,12 (+0,3%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden donderdag wisselend, met een verlies van 0,1 procent voor de Japanse Nikkei en een winst van 0,5 procent voor de Hang Seng.

Nikkei 225              22.890,52 (-0,1%)
Shanghai Composite       3.410,59 (-0,1%)
Hang Seng               29.048,67 (+0,5%)

Abonneer nu! | Abonnees zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws rond onze beurstips! Bent u dat ook?

Ook interessant voor u:

Beursupdate
Gepubliceerd op: 9-11-2017 door Beursupdate

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla dui turpis, pretium finibus egestas id, viverra ut turpis. Curabitur interdum nibh quis tincidunt iaculis. Vestibulum eu tortor eget ligula finibus malesuada. Cras at elementum felis, a posuere felis. Quisque consectetur, quam ut vulputate laoreet, eros tortor vulputate neque, eget maximus nulla mauris et ex. Proin condimentum dolor ac felis commodo fringilla. Nullam eget nisl ut ipsum maximus porttitor. Duis et ligula non dui iaculis elementum. Cras diam velit, scelerisque vel fermentum ut, tristique ac est. Sed odio orci, porta eget iaculis id, condimentum at elit. Vestibulum convallis mi tincidunt dolor hendrerit, facilisis bibendum nulla mattis. Cras pellentesque, nibh quis lobortis tempor, dolor dolor lobortis enim, id fringilla magna massa eget erat. Phasellus ut consectetur odio, nec sagittis dolor. Proin id turpis vel neque pretium suscipit. Sed id gravida sem. Aliquam sed elit mauris.

Gepubliceerd op: 9-11-2017
    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

blok_rapporten.png

Beursanalyses

Concrete beurstips van onze analisten
» Bekijk al onze rapporten
blok_webinar_blauw.png

Online seminars

Kijk mee naar beursexpert Selwyn Duijvestijn
» Bekijk al onze webinars

Ontvang concrete beurstips van Marktgevoel en profiteer mee!

Met een Marktgevoel rapport bent u altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Maandelijks sturen wij onze abonnees 11 concrete tips per mail waar direct mee gehandeld kan worden. In dit  rapport krijgt u de 3 beste contraire beleggingen van nu geheel gratis toegestuurd!

Gratis Contraire Tips Transparant.png

RAPPORT ontvangen

E-mail naar
contact@marktgevoel.nl
Bel ons op
020-2386390
Whatsapp op
06 31 92 76 61
Kijk mee naar
online seminars

Kennispartners

Citi Turbo's
Lynx Logo.jpg
MountainShield