Gratis nieuwsbrief

Ahold Delhaize koploper in AEX

30-11-2017 | Beursupdate

Beursupdate

Ahold Delhaize koploper in AEX

Ahold Delhaize koploper in AEX

De Europese beurzen stonden donderdagmiddag overwegend op winst. Ahold Delhaize deed het goed op het Damrak na cijfers van de grote Amerikaanse supermarktketen Kroger die een positief beeld schetsen van de markt in de VS. De aandeelhouders van AkzoNobel stemden voor afsplitsing van de speciaalchemietak.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.50 uur 0,2 procent in de plus op 542,42 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 824,09 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,2 procent. In Londen leverde de FTSE 0,3 procent in.

Ahold Delhaize was de grootste stijger in de AEX met een winst van 3,4 procent. Beleggers reageerden op gunstige marktontwikkelingen in de Verenigde Staten. Hekkensluiter bij de hoofdfondsen was kabel- en telecomconcern Altice met een min van 3,2 procent.

Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

Goedkeuring voor Akzo

AkzoNobel (plus 0,4 procent) kreeg goedkeuring van zijn aandeelhouders om de speciaalchemietak te verkopen. Ook was er groen licht voor de benoeming van de nieuwe financiële directeur en drie commissarissen.

SBM Offshore steeg 1,5 procent. De maritiem dienstverlener betaalt 238 miljoen dollar aan de Amerikanen vanwege omkopingschandalen. NN Group klom ook 1,5 procent. De verzekeraar liet weten tegen 2020 circa 350 miljoen euro aan kosten te willen besparen.

Wij zijn dol op nieuws uit eigen land. Hoeveel belegt u in Nederlandse aandelen?

Fugro bovenaan

In de Midkap ging bodemonderzoeker Fugro aan kop met een winst van 3,7 procent. Voedingsbedrijf Wessanen sloot de rij met een verlies van 1,1 procent.

Chipbedrijf Dialog daalde in Frankfurt bijna 19 procent. Een bericht dat Apple de chips van het Engels-Duitse bedrijf wil vervangen door zelfontwikkelde chips, viel niet goed bij beleggers. Het Britse mediabedrijf Daily Mail & General Trust kelderde in Londen verder een kleine 23 procent vanwege zwakke resultaten.

De euro was 1,1896 dollar waard, tegen 1,1862 dollar een dag eerder. Op de oliemarkt werd vooral gelet op de OPEC-vergadering over een verlenging van de productieverlaging. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent in prijs tot 57,67 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 63,91 dollar per vat.

Aan welke auto denkt u bij een electrische auto?

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!