Gratis nieuwsbrief

Aegon heeft de zaakjes voor elkaar!

05-12-2017 | Selwyn Duijvestijn

Nederland

Aegon heeft de zaakjes voor elkaar!

Aegon heeft de zaakjes voor elkaar!

(AFN) - Aegon lijkt zijn zaakjes voor het eerst in jaren eindelijk eens echt op orde te hebben. De verzekeraar heeft volgens analisten van KBC Securities duidelijke stappen gezet met het reorganiseren van zijn activiteiten. Daarmee ligt het bedrijf op koers om aan zijn termijndoelstelling van 10 procent rendement op eigen vermogen te voldoen.

Dat schrijft de bank in een reactie op de ,,mini investeerdersdag" van Aegon. De verzekeraar gaf vrijdag inzicht in de Nederlandse tak van het bedrijf. Berichten over een goeddeels nieuw management, de generatie van kasstromen, interim-dividend en de kapitaalbuffer brachten volgens KBC weinig nieuwe inzichten aan het licht. Toch was de algehele tendens van de bijeenkomst volgens de bank positief.

KBC verwacht dat Aegon eind volgend jaar met nieuwe doelstellingen zal komen, als het huidige driejarenplan op zijn einde loopt. Volgens KBC zijn er voldoende ,,bemoedigende" tekenen dat er nieuwe kostenbesparingen aan zitten te komen. Ook zal het bedrijf meer cash weten te genereren en zal het zijn investeringsportfolio weten te verbeteren.

Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

KNAB

Verder zit KNAB tegen het punt aan waar het quitte draait. Daarmee zal de online bank in de nabije toekomst bijdragen aan de resultaten van Aegon.

Ook ING wees op de mogelijkheid van verdere kostenbesparingen als een van de belangrijkste conclusies van de investeerdersbijeenkomst. Verder wees de bank op de scherpere focus van Aegon NL op het genereren van meer geld en daarmee mogelijk extra dividend. Voor de middellange termijn voorziet ING een onderliggende groei in Nederland van 5 tot 10 procent per jaar, waar ING eerder uitging van stabiele resultaten.

KBC handhaafde zijn koopadvies op Aegon met een koersdoel van 6,10 euro. ING heeft een hold-advies op Aegon met een koersdoel van 5,50 euro. Het aandeel van de verzekeraar stond omstreeks 10.00 uur 2 procent hoger op 5,24 euro.

Niet achter de massa aanlopen en een eigen visie hebben loont met onze  contraire aandelentips

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!