Gratis nieuwsbrief

Terugblik: Yandex rendement op +86,35%

13-10-2017 | Selwyn Duijvestijn

Actie

Terugblik: Yandex rendement op +86,35%

Terugblik: Yandex rendement op +86,35%

In verband met onze 2000 actie hebben we tot 25 oktober dagelijks een aandeel dat we in het verleden getipt hebben.
Als u tegelijk met ons was ingestapt met € 500,- dan had u al een nieuwe Marktgevoel All In abonnement gehad!

Yandex is een bekende naam voor volgers van Marktgevoel. Wij zien al jaren de potentie van het aandeel en schreven meerdere malen over ons enthousiasme aan onze abonnees. Deze beurstip heeft abonnees in minder slechts een jaar tijd +86,35% rendement opgeleverd.

In onze nieuwsbrieven aan abonnees spreken we over Yandex altijd als “De Google, Microsoft én Uber van Rusland”. Het bedrijf biedt namelijk een breed scala aan diensten aan in Rusland, waar wij in Europa en de Verenigde Staten de service van Google, Microsoft en Uber genieten. Net als Google is Yandex begonnen als zoekmachine, maar heeft het inmiddels meerdere diensten zoals o.a. Yandex.Money en Yandex.Taxi.

De voornaamste drijvende kracht achter de koersstijging van Yandex is het afgelopen jaar vooral Yandex.Taxi geweest, een dienst soortgelijk aan Uber.

In juli jl werd er bekend gemaakt dat Uber de sleutels van de activiteiten in Rusland overhandigt aan Yandex. Dit kwam een jaar na het nieuws dat Uber China verliet in ruil voor 17,5% van de aandelen van Didi Chuxing, zo nu ook Rusland. Voor ons kwam dit dan ook niet als een verrassing. Wij zagen dus al langer de potentie en wisten bijna zeker dat Uber een soortgelijke deal in Rusland zou gaan maken.

Vorig jaar verloor Yandex de meerderheid van haar zoekmachinegebruikers. Google liep de laatste jaren al in op Yandex, maar begin 2016 was pas echt het merendeel overduidelijk in handen van Google.

Dit was deels te wijten aan de de machtspositie die Google had door middel van haar Android telefoons. De koers duikelde in elkaar en beleggers verloren hun geloof in het aandeel.

Abonneer nu! | Wacht niet langer en abonneer nu! Profiteer van onze rapporten!

Contrair beleggers als wij zijn, kwam hiermee het aandeel Yandex juist bij ons op de radar. Wij pakten de fundamenten erbij en begonnen het aandeel nauwlettend te volgen.

In april 2016 won Yandex een rechtszaak die Google verplichtte een keuze tussen zoekmachines aan te bieden. Het kwaad was echter al geschied en de meerderheid van de Russische zoekopdrachten was in handen van Google. Het aandeel zakten opnieuw weg. Wij maakten gretig gebruik van deze kans om in te stappen en tipten onze abonnees.

De fundamenten bij Yandex zijn namelijk altijd goed gebleven. Wij spitten het jaarverslag door en konden niet anders dan blij worden. Om deze reden kochten wij het aandeel voor minder dan $20.

Bij de afgelopen kwartaalcijfers versloeg Yandex steeds ruimschoots de inschattingen van analisten. Steeds bleven beleggers en analisten het aandeel onderwaarderen.

Pas in juli van dit jaar ging wellicht bij veel beleggers pas het lampje branden dat we hier te maken hadden met een echte groeibriljant. Onze abonnees plukken de vruchten van onze analyses.

Met de stijging van vandaag meegenomen is het aandeel Yandex in totaal in 2017 verdubbeld in koerswaarde. De stijging op aankondiging van het nieuws was dus eigenlijk slechts de slagroom op de taart. We sloegen met deze beurstip een ware homerun voor onze abonnees.

Onze abonnees profiteren direct van de rapporten! Mis uw kans niet en abonneer  nu voor slechts € 599,-

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Marktgevoel is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten.De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt.Lees ook de volledige disclaimer. Marktgevoel BV weerhoudt zich van het innemen van posities op de financiele markten. Op deze pagina vindt u de posities van Marktgevoel BV en haar auteurs.

Reacties van beleggers:

   

De volgende beurstip...

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaard bedrijf.

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Contrair beleggen

Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Abonneer nu! | slechts € 99,- per jaar!